Blog

Ako to máte vy? Preferujete bielu, alebo sa dáte radšej zlákať farebnými šálkami?

Ako to máte vy? Preferujete bielu, alebo sa dáte radšej zlákať farebnými šálkami?Určite ste si to všimli, no zamysleli ste sa niekedy nad tým, prečo sa káva podáva v bielych šálkach? Dôvodov je hneď niekoľko: Zvýraznenie farby kávy Biela farba poskytuje ideálny kontrast voči tmavej farbe kávy, čo umožňuje lepšie zhodnotenie napríklad aj intenzity a krémovej peny espressa.  Čistota a pozitívno Biela farba je často spojená s čistotou a jednoduchosťou, a zo psychologic...

KIRIBIRI: Keď každé zrnko rozpráva príbeh

Tajná Cesta Zrnka KIRIBIRI Kiribiri Caffe zastáva prístup, ktorý uprednostňuje kvalitu a etickú zodpovednosť, čo robí z ich kávy skvelú voľbu pre každého, kto oceňuje viac ako len chuť. Táto značka spolupracuje s farmármi na zabezpečenie udržateľných metód pestovania, čím zaručuje, že každé zrnko prichádza z etických zdrojov a je vyrobené bez škodlivých chemikálií. Ponuka Kiribiri zahŕňa širokú paletu chutí, od exotických etiópskych zŕn po bohaté brazílske zmesi, umožňujúca zákazníkom preskúmať...

Poznáte kávové E.S.E pody

5 výhod použitia kávových podov    Poznáte ich? E.S.E pody sú vankúšiky, ktoré obsahujú mletú kávu a slúžia na prípravu espressa v takmer akomkoľvek pákovom kávovare.   Ako to funguje? Jednoducho vložíte kapsulu do kávovaru a stlačíte tlačidlo na prípravu kávy. Horúca voda prechádza kapsulou a vy sa už môžete tešiť na svoje kvalitné espresso. Je to naozaj jednoduché a rýchle! Ich využívanie má niekoľko výhod:   1. Jednoduchosť a rýchlosť Použitie kávov...

Aké praženie kávy preferujete Vy?

Praženie kávy    Ak si myslíte, že na tom nezáleží, tak možno ani neviete, že rozdiel medzi kávou, ktorú ste si vychutnali a tou, ktorá sa dala len sťažka dopiť, bol rozdiel práve v miere a type praženia. Každý typ praženia rôzne ovplyvňuje chuť, arómu a ďalšie vlastnosti kávy. Medzi základné typy praženia patrí:   Svetlé praženie Umožňuje zachovanie viac pôvodných charakteristík zrna, vrátane vyššej kyselkavosti a jemnejších chutí.    Stredné pražen...