Degustačný box Kiribiri, zrnková káva, 8x100g
Kód: KIRIBOX100Podrobný popis
Zažite arómu svetovej kávy a doprajte si nezabudnuteľný chuťový zážitok:
Objavte autentickú chuť talianskej kávy s Kiribiri. Len tie najlepšie zrná Arabiky originálneho pôvodu, pražené v Taliansku pre nezabudnuteľný chuťový zážitok.
Každá šálka je príbehom o krajine pôvodu kávy:
Brazília Santos s nezameniteľnou chuťou kakaa,
Guatemala SHB s bohatým telom a čokoládovou dochuťou,
Organický Honduras SHG s jemnou a trvácnou chuťou
Keňa AA Top s intenzívnou vôňou, ktorá patrí medzi najvyhľadávanejšie znalcami na celom svete.
Kolumbia Supremo s bohatými a rozmanitými chuťami
Kostarika SHB s bohatou a osobnou arómou a citrusovou vôňou
Organické Peru HB s náznakmi kakaa a jemnou kyslosťou
Etiópia Sidamo so silnými a korenistými arómami.
Balené v Taliansku, každé balenie obsahuje 8 balení po 100 g pražených zŕn, čo zaručuje dokonalý a autentický kávový zážitok.
Špecifikácia jednotlivých káv
1.BRAZÍLIA (BRASILE) - Espirito Santo de Pinhal, v štáte Sao Paolo, produkuje jednu z najlepších káv v Brazílií. Už od zberu sú najlepšie kávové zrná triedené, aby vytvárali výnimočnú kávovú zmes. Kombináciou týchto zŕn vzniká dokonalá rovnováha medzi príchuťou a arómou, káva s jemnou kyslosťou. Santos je najikonickejšia brazílska káva. Dokonale vyvážená so zamatovým, krémovým telom, sladká s príjemnou kyslosťou. Očakávajte ovocnú arómu s tónmi čokolády, sušeného ovocia a hnedého cukru v závere.
Pôvod: Brazília, S. Paolo, Espirito Santo de Pinhal
Nadmorská výška: 1100 – 1200m n. m
2.HONDURAS -Pestovateľská oblasť tejto honduraskej SHG (Strictly high grown – prísne vysoko pestovaná) kávy sa nachádza v centrálnej vysočine v nadmorskej výške 1500-1800 m n. m. Tieto rastliny rastú v tieni stromov a nie sú ničím hnojené vďaka pôde bohatej na živiny v regióne Comayaga. Táto charakteristika ju robí prírodnou organickou kávou. Praná káva špeciálnej kvality, modravo-zelenej farby je zberaná ručne pre zachovanie kvality (od októbra do marca) takže takto môžu byť vytriedené najlepšie
kávové bobule. Má stredne plné telo so sladkou dochuťou a pýši sa arómami kandizovaného ovocia a medu.
Pôvod: Honduras
Zber: November – Marec
Nadmorská výška: 1200 – 1500m n. m.
3.PERU - Táto organická káva je pestovaná malými producentmi kávy v regióne Cajamarca, Peru v nadmorskej výške 1 500 metrov alebo viac v blízkosti rovníka. Ide o zrná prémiovej kvality. Je to región charakteristický podložím bohatým na minerály a dobrými podmienkami na pestovanie kávy. Tieň hustej lesnej vegetácie pomáha každému zrnu rozvíjať výraznú čokoládovú a ovocnú vôňu. Sladká, ovocná a plná organická káva s príjemnou kyslosťou. Očakávajte tóny vanilky, čerešne a čokolády.
Pôvod: Perú - Cajamarca, San Ignacio
Nadmorská výška: 1400 – 2000m n. m.
4.GUATEMALA - Káva, ktorá má všetky vlastnosti vynikajúcej SHB kávy (Strictly Hard Bean – prísna tvrdosť zrna), pestovaná v nadmorskej výške viac než 1350 m n. m. Bohatá, plná káva s tónmi horkej čokolády, lesných plodov a karamelu. Jasná stredne vysoká kyslosť dodáva komplexnosť
Pôvod: Quatemala, Chimaltenango Acatenango
Nadmorská výška: 1360 – 1650m n. m.
Zber: október - február
5.KEŇA (KENYA) - Červená vulkanická pôda a nadmorská výška 1700 – 1800 m n.m. sú dokonalé podmienky regiónu Kirinyaga pre rast kávy. Región, známy najlepšou produkciou kávy, sa nachádza v spodnej časti Mount Kenya. Je to káva s dobre-definovanou a špeciálnou príchuťou, s komplexnou kyslosťou prostredníctvom prítomnosti kyseliny fosforečnej, ktorá sa môže postarať o chuť sýteného nápoja. Táto zvláštnosť ju definuje ako "Champagne" medzi kávami. Káva s výraznou kyslosťou a plným telom. Jasné tóny citrusov a ovocia vytvárajú živý, nezameniteľný profil, doplnený arómami jazmínu a cédru. Trieda „AA“ označuje väčšie a kvalitnejšie zrná.
Pôvod: Keňa
Zber: Apríl-Jún / Október-December
Nadmorská výška: 1400 – 1800m n. m.
6.KOSTARICA (COSTARICA) - Kávy z Costa Rici patria medzi najlepšie na svete, sú unikátne a nezameniteľné vďaka nadmorskej výške a vulkanickej zemi bohatej na minerály.
Oblasť San Marcos de Tarrazù má priaznivú klímu a nadmorská výška začína od 1200 m n. m. : tieto faktory prispievajú k pestovaniu najušľachtilejšej kávy klasifikovanej ako SHB (Strictly Hard Bean – prísna tvrdosť zrna). Káva rastúca v centrálnom údolí Costa Rica dostala názov"The Golden Bean" – “Zlaté zrno“.
V šálke nájdete lahodné tóny čučoriedok a černíc zmiešané s karamelom. Aróma má kvetinové náznaky jazmínu a nádych cédru.
Pôvod: Kostarika
Zber: December – Marec
Nadmorská výška: 1200 – 1800m n. m.
7.KOLOMBIA (COLOMBIA) - Táto káva, pestovaná v regióne Medellin neďaleko Ánd, v nadmorskej výške 1600 metrov, ťaží zo subtropického podnebia: veterného, s bohatými
dažďami, sopečnou pôdou a priemernou teplotou 22 °C. Podmienky, počasie a oddanosť výrobcov spolu vytvárajú optimálne podmienky pre kvalitnú kávu. Káva s bohatým telom, s tónmi karamelu, mučenky a broskyne. Aróma ponúka náznaky jazmínu a hnedého cukru
Pôvod: Kolombia
Zber: Apríl-Máj, September-December
Nadmorská výška: 1350 – 1800m n. m.
8.ETIÓPIA (ETHIOPIA) - Etiópia, rodisko kávy, je známa produkciou niektorých z najkvalitnejších zŕn na svete, najmä v regióne Sidamo. Sidamo Mocca Adey je káva, ktorá pochádza z regiónu Sidamo, južne od hlavného mesta Addis Ababa, kde nájdeme miernu a vlhkú klímu s bohatými zrážkami, ktoré vytvárajú ideálne klimatické podmienky pre pestovanie kávy. Táto káva ponúka živú jablčnú kyslosť, kvetinové jazmínové tóny a podtóny tmavej čokolády so sladkým karamelovým záverom a ovocnými náznakmi
bobúľ.
Pôvod: Etiópia
Zber: Október/Január
Nadmorská výška: 1600 – 1900m n. m.
Dodatočné parametre
Kategória: | Zrnková káva |
---|---|
Hmotnosť: | 0.8 kg |
Značka kávy: | KIRIBIRI |
Krajina pôvodu kávy: | Brazília, Peru, Honduras, Guatemala, Costarica, Colombia, Keňa, Etiópia |
Zloženie kávy %: | 100 % arabika |
Druh kávy: | Zrnková |
Balenie kávy: | 8x100g |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Len registrovaní používatelia môžu pridávať príspevky. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.